Снимка от 2016г в град Варна с част от екипа на Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" и техни съмишленици

История от капачките ...

История за една малка квартална благотворителна кампания от град Варна, която се превърна в символ за милиони хора в цяла България и по света, тяхното истинско обединение и вярата в доброто!

История за пластмасови капачки, бебета, стотинки, кувьози, дарения, детски линейки, продукти с кауза, мобилни пунктове за кръводаряване и още нещо ...

А сега накратко ...

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ е създадена през 2015 г. в град Варна, България от Владислав Николов и Антония Антонова и е първата в България най-дългогодишна съществуваща кампания за събиране на пластмасови капачки за рециклиране в помощ на недоносените бебета.

От самото начало с Владислав Николов и Антония Антонова са Георги Райнов, Рая Николова, Павлина Симеонова, Снежана Данова и Димитър Каров, с които официално основават сдружение „Аз Вярвам и Помагам“. Част от екипа през всичките години е и Андрей Дончев, който създава първото лого на кампанията и много голяма част от дизайнерските плакати, видеоклиповете, информационни флаери, листовки, представянето в интернет и много други.

Ние не си плащаме заплати, бонуси и разходи за труд. Всичко, което правим, е напълно безвъзмездно! Същото се отнася и за страхотните ни доброволци!

Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" е НПО с общественополезна дейност и от началото на кампанията до днес нито един лев от всички събрани средства и дарения не е изразходван за заплати, разходи за труд, канцеларски материали, консумативи, гориво, офис или други разходи, защото първото ни правило е:

"Всички събрани средства използваме за дарения в полза и помощ на другите. Те имат нужда от нас!"

От началото на създаването си сдружение "Аз Вярвам и Помагам" е подкрепяно напълно безвъзмездно и без никакво заплащане от професионалните адвокати и техните сътрудници в кантора "Иванов и партньори", град Варна и професионалния екип на счетоводна кантора "АСЕТ", град Варна, за което сърдечно благодарим!

През годините кампанията се разрасна изключително много, като първото дарение, което направихме през 2016 г., бе на стойност около 2000 лв., а през 2023 г. успяхме да постигнем огромни успехи и да направим реални дарения на стойност над 410 000 лв. само за една календарна година в помощ и подкрепа на хиляди бебета, деца и възрастни.

"Изминаха близо 10 години от създаването на кампания "Аз Вярвам и Помагам", а все още сме в началото на нашите мечти, цели и амбиции в помощ на децата на България... Да бъде!"

Владислав Николов

Продължаваме обединени!

Защо се събират капачки?

Кампанията има три основни цели, а именно:

1. Опазване на околната среда

Събиране на пластмасови капачки за рециклиране с екологична насоченост в помощ на природата и информация за огромната важност на разделното събиране на отпадъци и тяхното преработване;

2. Образование и добър пример

Възпитание, образование, мотивация на децата, подрастващите и техните близки към опазване на природата. Организиране на извънкласни събирания с цел да се развие мисленето на всеки един от нас в насока към обединението в една посока и постигане на огромни успехи в полза на цялото общество;

3. Благотворителна дейност

Оползотворяване на събраните средства от предаваните пластмасови капачки за рециклиране и събраните парични дарения към отделения в които медицинската апаратура оцеляването на човешкият живот е силно зависим от нова и модерна скъпоструваща медицинската апаратура, техника и оборудване.

Еко-героите "КАПАЧКОМЕН" и "ПРИНЦЕСАТА НА КАПАЧКИТЕ" 13.04.2019г, град Варна

Първото по рода си училище по рециклиране "Аз Вярвам и Помагам" 13.04.2019г, град Варна

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ стартира през 2015г в град Варна като малка и квартална идея като в началото с едва около няколко десетки килограма пластмасови капачки събирани на седмица, а днес имаме зад гърба си над 322 000 килограма пластмасови капачки, които са предадени за рециклиране, което се равнява в обем на около 45 броя големи камиони (тирове). Пластмасовите капачки, които предаваме за рециклиране се изкупуват за около 0,50 лв - 0,70 лв за 1 килограм, а ние успяваме да постигнем повече добрини благодарение на десетки хиляди парични дарения по нашата официална банкова сметка.

Заедно с това сме организирали и участвали в над 30 на брой мащабни благотворителни събития през които са преминали стотици хиляди души участници, а успехите ни се потвърждават и с над 22 броя дарени високо качествени медицински апаратури, оборудвания, техника и принадлежности като част от тях са: кувьози, аспирационна система за торакален дренаж, мобилен реанимационен кът, неонатален веноскоп, пациентски монитори, инфузионни помпи и много други.

През 2022г. за да постигаме по-големи успехи стартирахме проект продукти с кауза "Аз Вярвам и Помагам" и редица мащабни събирания както на пластмасови капачки, така и на стотинки и парични дарения благодарения на които няколко месеца по-късно дарявахме  много повече.
Огромният успех беше закупуването и даряването на една от най-модерните в България специализирана детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“, която само за една година след нейното даряване е участвала в над 2400 броя случая в помощ на нуждаещи се.
През месец Октомври 2023г дарихме и първият в България специализиран мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ безвъзмездното кръводаряване с посещение в много на брой градове, села и институции.

Ние от благотворителна дейност „Аз Вярвам и Помагам“ сме обикновени хора с необикновени мечти и цели в полза на общество в което живеем. Всеки един от нас има своя различна професия и работно място, където работим всеки ден за да изхранваме семействата си, като кампанията не ни е работа, а начин на живот.

„Всички се раждаме богати от доброта, която носим в сърцето си, но разликата по между ни е, това че някои хора все още не са разбрали колко богати са всъщност.“ Владислав Николов

Продължаваме обединени!

С уважение, признание и благодарност,
Владислав Николов – създател и председател на Сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

Галерия

Екип

За нас

Владислав Николов

Основател и председател на сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

Владислав Николов създава през 2015 г. в град Варна благотворителна кампания "Аз Вярвам и Помагам", като от учредяването на сдружение "Аз Вярвам и Помагам" до днес е председател и основен двигател на кампанията. Както всички други членове на сдружението, съмишленици и доброволци, той също не получава никакво заплащане и финансиране от страна на сдружението, свързано с неговата дейност.

За нас

Антония Антонова

Основател на сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

Антония Антонова е един от създателите на благотворителна кампания и сдружение "Аз Вярвам и Помагам", като от началото на създаването до днес не получава никакво заплащане и финансиране от страна на сдружението, свързано с неговата дейност.

За нас

Васил Гошев

Главен адвокат на сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

Адвокат Васил Гошев има над 15 години опит в сферата и е съдружник в адвокатска кантора "Иванов и партньори”. Консултира местни и международни клиенти, включително организации за недвижими имоти, търговски бизнеси, морски бизнеси и частни лица. Неговата практика се фокусира върху корпоративното и търговско право, морското право и разрешаването на спорове.

 

Услугите и съдействието в подкрепа на сдружение "Аз Вярвам и Помагам", които извършва заедно със своя екип и колеги, са напълно безвъзмездни, не получават заплащане.

 

За повече информация и контакти: https://www.ivanov-partners.com/

За нас

Ваня Добрева

Главен счетоводител на сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

Ваня Добрева е собственик на счетоводна кантора "АСЕТ" - град Варна и има дългогодишен опит в сферата, а в подкрепа на сдружение "Аз Вярвам и Помагам" е от неговото официално създаване. Заедно със своите колеги извършват напълно безвъзмездно счетоводните услуги и консултации,  не получават заплащане от страна на сдружението.

 

За повече информация и контакти: https://www.accounting-bg.org/account_bg.htm

За нас

Дияна и Ленко Бакалови

Основни графични дизайнери на сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

Дияна и Ленко Бакалови са изключителни професионалисти в сферата на графичния дизайн и подкрепят кампания "Аз Вярвам и Помагам" от дълги години. Един от най-големите им приноси е създаването на новото ни цветно и впечатляващо лого в началото на 2022 г. Също така, благодарение на тяхната увереност и мотивация, създадоха визията на детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" и първия в България мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам". Всичко професионално, което са изработили и създали в подкрепа на кампания "Аз Вярвам и Помагам", е напълно безвъзмездно, не получават финансиране от страна на сдружението.